Rychlý oběd z jednoho hrnce?

Tak jako se mění měsíc se sluncem na obloze, tak se mění moje chuť vařit složitější jídla. A někdy navíc zapomenu myslet dopředu, neplánuju a dopředu nemám navařeno. Co teď.

Nejraději v takovém případě zařazuju ryby. Příprava je jednoduchá a rychlá, za 15min hotovo. Jelikož si k nim i mé děti oblíbily zelené fazolky (brambory už k nim nechtějí), je příprava jednodušší, rychlejší a zdravější.

Poté, co mi včera znovu vypověděla službu má věrná kuchyňská pomocnice myčka nádobí (takže její milá práce padá větší mirou na mě), mé kulinářské počiny přechází do úsporného módu.

Dnešním obědem jsem dotáhla svou původní 15minutovou 2 hrncouvou jednoduchost přípravy obědu k dokonalosti.

Stačil mi jen jeden hrnec! A chutný oběd byl hotový.

ryba fazolky

“Recept”

Do vroucí vody vložit na 10 minut čerstvé zelené fazolky (omyté, okrájené konce a přepůlené) a ke konci varu přidat do hrce filet z tresky. Ozdobit plátkem citrónu, a hurá, oběd je na stole. Jako dezert krájené čerstvé jahody nebo tvarohovo-jogurtový jahodový dezert. K mytí 1 hrnec, pár talířů, misek a příborů.

Ani dnešní pokus opraváře najít chybu a opravit mi mou pomocnici v kuchyni nevyšel.

A tak podávám k večeři “quiche provensale” se zeleninovou oblohou.

A jaké úsporné rychlé recepty máte v kuchařce Vy?

 

Co ty na to?

comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *